h1

La nova administració

Novembre 25, 2009

Es diu darrerament que el futur de l’administració va més enllà de l’administració electrònica, més enllà de permetre enviar sol·licituds per internet. S’està incidint molt en l’opertura de les dades, que els ciutadans tenguem accés a tota la informació disponible (amb les mesures de protecció adequades), que les empreses privades puguin accedir a les dades públiques i emprar-les de matèria primera per a generar negoci. Es tracta de crear valor a partir d’una informació que s’ha obtingut amb els nostres imposts (cartes cartogràfiques, estudis, butlletins oficials, normativa, jurisprudència, dades estadístiques, registres oficials de comerç, d’indústria, etc.).

A nivell estatal una web recopila tot aquest moviment: http://proyectoaporta.es

Aquests dies s’ha celebrat la 5a Conferència Ministerial sobre eGovernment de Malmö. En ella s’ha presentat una iniciativa  en aquesta línia anomenada “Open Declaration on Public Services 2.0” amb tres arguments:

1. Transparència / 2. Participació / 3. Empoderament

Tot això com enganxa amb les propostes de Tim Berner Lee per a la web del futur (Raw Data!). Internet segueix revolucionant el món que ens enrevolta.

Anuncis

One comment

  1. Hola!
    Es cierto que existe la intención. Pero ya empeiza a ser un poco tarde. Las calificaciones urbanísticas de los solartes, las alturas edificables y sobre todo las publicación en Internet (y bien visible) de cualquier modificación de estos parámetros es imperiosa (debería ser por ley) en TODOS los municipos del estado.

    Saludos!

    SantiagoiDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: